Mag je ook een knop aanklikken, dat bepaalde gebruikers geen antwoord kunnen geven op je vraag?

Ik bedoel een klein vinkje, waardoor bepaalde personen (of een bepaald persoon) geblokkeerd wordt om antwoord te geven op jouw vraag. Simpelweg omdat die antwoorden nooit van enig nut zijn, te vaag zijn, en verbazingwekkend dat ze niet worden verwijderd door beheerders.

Ik bedoel met "mag dat" of dat mag op internet, of dat het tegen een of ander recht van mensen in gaat? Ik weet niet of dat misschien valt onder het 'recht van meningsuiting', of dat er misschien een 'recht op antwoorden' bestaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat mag wettelijk best. Als er een forum is waar jij lid van bent en die mogelijkheid biedt. Er is wettelijk geen reden waarom het niet zo mogen. Het recht van het geven van jouw mening betekend niet dat je altijd welkom bent om overal te zeggen wat je wilt. Het betekend alleen dat jij in het algemeen het recht hebt. Of het bij een specifiek medium al dan niet mag is een andere vraag. uiteraard zal het niet in het belang van de beheerder zijn als gebruikers antwoorden gaan filteren als zijnde: Gewenst, en ongewenst: Die moet weg. Op GV is deze mogelijkheid niet ingebouwd, en kan het niet

Ja hoor, in het algemeen mag dat zeker. Je hebt het recht (binnen wettelijke grenzen) te publiceren wat je wilt, maar dat is niet hetzelfde als een recht om op *andermans* site te publiceren wat je wilt. Het is het voorrecht van de eigenaar van de site om te bepalen wie wat op die site mag publiceren, en die eigenaar mag die beslissing ook uitbesteden aan andere gebruikers.

Ja dat mag, bepaalde gebruikers beperken in het reageren, er is geen wet die dat verbiedt... Op GV kan dat gelukkig niet... Op deze site is er een moderatie, die bepaalt of het kan of niet, daar kun jij als gebruiker niets aan doen... En het is een groep gebruikers, je hebt soms een voorkeur voor de een en een afkeur voor een ander, maar dat is nu eenmaal de leuke ambiance van deze site... Het is het samenspel van iedereen die gelijke rechten en plichten heeft, dat het zo leuk maakt...

Er zijn fora waar dit inderdaad kan, reacties blokkeren door een vinkje te zetten. Moderatie mag ook, dit valt daar wat mij betreft onder. Of het op GV nuttig zou zijn, is een ander verhaal. Wat voor de één een onzin-antwoord is, kan door de ander als een heel goed antwoord worden beschouwd.

Een forum dat mensen buitensluit is geen forum. ...Net zomin de demokratie geen mensen verbieden mag te stemmen of zich verkiesbaar te stellen. Autoritair ingestelde mensen zouden dat wel graag willen en zeer vaak krijgen zij hun zin in bepaalde fasen van de aardse demoderatie van sociale verschijnselen. Ze hebben of een oplossing voor het zogeheten cultuurrelativisme of zijn gewoon dom. We noemen zo een situatie een dictatuur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100