word kabel internet trager als er veel mensen bij jou in de straat of in de buurt ook internet gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, de kabels die zij hiervoor gebruiken zijn van zeer hoge kwaliteit en geïsoleerd. De kabels hebben een veel hogere bandbreedte en zijn sneller dan de kabel die je in je computer steekt. De kabel kan meer data binnenkrijgen dan jou computer het kan verwerken. Dus nee, het wordt niet trager.

Ja, dan word je verbinding trager. Het is het zelfde als bij je thuis, als je me 1 of 2 pc een beetje zit te internetten gaat alles prima, maar als je een of meerdere pc in jouw huis flink gaan downloden, word het internetten ineens traag. Dat geld op grotere schaal ook voor de kabel waar jij en je hele buurt op zitten. Wil je dat niet, dam moet je een zgn aansluiting met een overboekings waarde van 1:1 nemen, of te wel, jij hebt altijd de gegarandeerde snelheid voor jezelf.Echter wel veel duuder...

Dat is misschien in theorie zo, in de praktijk heb je daar tegenwoordig met kabel geen last meer van (althans mijn verbinding is constant ongeacht het tijdstip). Vroeger was dit ooit wel zo. Als mensen gaan internetten gebruiken ze amper bandbreedte, alleen als de hele buurt met de volledige bandbreedte gaat downloaden met usenet o.i.d. zal er wel een probleem optreden. Maar dat zijn ondenkbare extremen. Wat nu dus werkt is dat 90% voorzien is van bandbreedte die ze bijna nooit volledig gebruiken, dat is een mooi voordeel voor de 10% die hem soms wel helemaal gebruikt. Ook is de situatie anders dan de verdeling van een netwerkje thuis. Stel dat we in mijn buurt allemaal een 50mbit abbo hebben en we met 20 mensen zijn. Dan hebben we 1000mbit ingekocht, als Ziggo maar 400mbit kan leveren kunnen er 8 mensen vol gaan downloaden voordat we aan de max zitten. Als er bij jouw thuis maar eentje ongeacht de snelheid die je hebt volledig gaat downloaden ben je gelijk de klos.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100