Hoe kan ik toch internetten als er geen wifi beschikbaar is?

Ik ga vh weekend naar mijn moeder toe, en wil mijn laptop meenemen. Maar helaas mijn moeder heeft geen internet dus ook geen wifi. Mijn vraag is nu "is er een mogelijkheid om toch te kunnen internetten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan op twee manieren. Oftewel je gaat je smartphone gebruiken als wifi-hotspot: je moet daarvoor wel een verbinding met internet hebben op je smartphone en deze moet ook nog eens de functie 'wifi hotspot' hebben. Oplossing twee is het kopen van een prepaid internet simkaart in combinatie met een dongle. Nadeel: prepaid internet is vrij duur.

Bronnen:
http://mobielinternetten.net/informatie/mo...
http://prepaidinternet.nu/informatie/prepa...

Ja een prepaid-USB-dongle kopen van Vodafone/KPN/T-Mobile. Te verkrijgen bij de Kijkshop. Je internet dan over het "telefoonnet".

Als je een iPhone hebt, eentje met iOS 5 of later, dan kun je je Personal Hotspot aanzetten. Die opent een WiFi station vanaf je telefoon waar je met je laptop op kunt. Onder iOS5 heet het mogelijk anders, dan staat het onder Instellingen -> Netwerk. Onder iOS6 staat het in het hoofdmenu van de Instellingen. Met Android telefoons kan het waarschijnlijk ook. Mogelijk heb je dan een app nodig uit de Android App Store.

gewoon de Internetkabel van uw moeders computer in de laptop stoppen. Of schaf een splitter aan.

Er is een mogelijkheid, maar dan zou je op je GSM of Smartphone moeten kunnen Tetheren (komt v/h woord Tethering) http://nl.wikipedia.org/wiki/Tethering In het kort: 1) Ik heb bijvoorbeeld mobiel internet op mijn GSM; 2) Ik zet mijn datanetwerk aan (op GSM) en vervolgens vink ik de optie Mobiel Tethering aan; 3) Als je daarna naar de draadloze netwerken (lijst) kijkt op je laptop dan zul je het netwerk van je mobiel internet te zien krijgen, dan kun je gewoon het internet van je mobiel gebruiken op je laptop, heel simpel en heel handig, doe ik al enkele maanden :) Hopelijk ben je hier iets mee... Groetjes

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tethering

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100