Hoe kan ik vlug alle automerken waarin een o inzit, opzoeken? zonder dat je elk automerk moet afgaan

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_automerken#Argentini.C3.AB

Hierboven zie je alle automerken, maar als ik elk ervan moet afgaan waarin een o inzit, ben ik morgen nog bezig.

Kan ik jokers of speciale zoekopdrachten gebruiken om vlug een overzicht van die website te hebben van alle merken met een o in ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kopieer de lijst naar Excel en gebruik een formule om het te bepalen. Ik heb het even voor je geprobeerd: Deze formule werkt: =ALS(EN(ISFOUT(VIND.ALLES("O";A1));ISFOUT(VIND.ALLES("o";A1)));0;1) In cel A1 staat dan een automerk en de formule zet je dan in cel B1. De uitkomst is 1 als er een "o" of "O" in zit en 0 als dit niet zo is. Trek vervolgens de formule door naar onder. Daarna kun je een filter gebruiken om alleen de enen te selecteren. Je zit in het begin alleen even met de landnamen en lege regels tussendoor.

ctrl+f induwen, en daar een o invoeren en dan maar zoeken.

Druk op ctrl + f. Nu verschijnt er een balk/schermpje (afhankelijk van je browser). Typ in de zoekregel de letter o. Druk op enter en je vind het eerste resultaat, weer enter de volgende e.d. Is nogal veel werk, maar volgens mij de enige manier.

Textpad installeren, tekst van de website kopieren en plakken naar een nieuw bestand in Textpad, dan zoeken op "o", zoekresultaten markeren, de markeringen kopieren en het resultaat plakken in een nieuw bestand.

Bronnen:
http://www.textpad.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100