Hoe komt het dat er vaak storing is op de website van werk.nl ?

Deze website is vaak niet bereikbaar. Weet iemand hoe dit komt? Kan dit een virus zijn!

Toegevoegd na 1 dag:
De website van www.werk.nl gebruik ik regelmatig voor mijn correspondentie naar het UWV- Werkbedrijf. Als ik naar de website toe ga dan krijg je meestal in het weekend dat er onderhoud is, maar nu ligt de website er al de hele week er uit!

Toegevoegd na 4 dagen:
De storing is weer verholpen. Van af vandaag 1 oktober is website weer langzaam in bedrijf. Ik hoop dat er nu verder geen storingen meer komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is geen virus. Ik heb net de website gescand en kwam niet uit dat er een malware op de site is. (zie bron 1) Er zal vast iets zijn met de servers, zoals hier boven is gemeld. Trouwens op de website. (www.werk.nl) staat al dat ze werken aan de oplossing. Even geduld dus ;-)

Bronnen:
https://www.virustotal.com/url/f0bb4b25927...

toen ik er veel gebruik van moest maken (nu gelukkig al anderhalf jaar niet meer) was dat ook al zo. Ik dacht dat het was om jou als werkzoekende nog eens extra te frustreren, maar het zal wel geldgebrek zijn. Geen geld om een goede website te laten bouwen, en al helemaal niet om er af en toe iemand naar te laten kijken.

De website van werk.nl zit gewoon vreselijk slecht in elkaar. Er is geen sprake van een virus, maar gewoon van wanbeleid wat resulteert in slechte code. Dit heeft te maken met de wijze waarop de overheid aanbestedingen doet.

Het was recent in het nieuws dat de site verkeerd gebouwd was. Er wordt beperkt aan gewerkt en volgend jaar zal er een nieuwe site komen.

Dit heeft meestal te maken met capaciteit van de servers. Servers zijn duur in besteding en onderhoud. Overheid moet met de beschikbare capaciteit een verdeling maken en kan er dus voor kiezen om minder te besteden aan de werk.nl site.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100