Hoe komt het mijn ene PC wel en de andere PC geen verbinding kan maken met mijn router?

Via mijn enen PC kan ik makkelijk communiceren met mijn router. Via http://10.0.0.138 kan ik daar dan mee communiceren.

Na wat een virus probleem kom ik op de andere PC niet meer in contact met mijn router. Dus ook niet meer op het internet.

Het gekke is dat als ik mijn ethernet kabel uit de PC haal dan zie ik "Netwerkkabel niet aangesloten". Als ik de ethernet kabel er weer in doe dan zie ik "Beperkte of geen verbinding". De PC ziet dus wel dat er wat is. Ik heb al van alles geprobeerd. Maar zit nu dus echt vast.

Is er iemand die zoiets al eerder heeft meegemaakt? En heeft opgelost? Ik hoor graag van iemand die hier wat van weet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Doe eens het volgende op de probleem-PC: Ga naar 'Start" klik op uitvoeren, tik in CMD. Nu heb je een zwart venster. Tik daar in: IPCONFIG En meld hier wat je dan te zien krijgt. Toegevoegd na 14 minuten: Ok, dat is duidelijk. Je hebt geen (geldig) IP-adres, dat gaat nooit werken zo. Kijk bij eigenschappen van je netwerkverbinding of die zo staat als in het plaatje. Je kabel kan ook nog kapot zijn. Toegevoegd na 14 minuten: Ok, dat is duidelijk. Je hebt geen (geldig) IP-adres, dat gaat nooit werken zo. Kijk bij eigenschappen van je netwerkverbinding of die zo staat als in het plaatje. Je kabel kan ook nog kapot zijn.

Hm.. Heb je al geprobeerd allees even uit te zetten, stekers er uit en alles. Soms raakt de router vol met verzoeken ed. en moet je het geheugen even echt wissen. Bij mij is het meestal de oplossing van de problemen. Daarna moet je even alle instellingen langslopen om te zien of alle instellingen kloppen.

stekker van de router ca 10 seconden uit het stopcontact halen daarna er weer in stoppen en 9 van de 10 opgelost. Soms nog een keer proberen. Toegevoegd na 19 minuten: Wij hebben dit ook wel eens gehad ene computer wel andere niet en dit was de oplossing. Ook als het nu nog wel eens gebeurd halen we de stekker er even uit en alle computers doen het weer

Inderdaad een veel voorkomend probleem. Ik heb ook al een paar van die pc's gehad en allemaal na een herinstall van Windows werken die terug. Soms ligt het zelf aan de update's van Microsoft zeker met SP3 van XP. vb;de ene week werkte en na een willekeurige update doet hij het niet meer. Herinstall terug met XP SP3 werkt nog altijd niet Herinstall terug met XP SP2 werkt wel!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100