Waarom kan mijn computer soms geen internet vinden terwijl de router gewoon aan staat?

Wanneer ik mijn computer soms opstart komt dit probleem spontaan. Hij kan dan gelijk na het opstarten geen internet vinden. Hoe kan ik dit verhelpen, het is namelijk nogal storend.
Meestal gaat het pas over nadat ik een paar keer de router en mijn computer opnieuw heb opgestart.

Weet jij het antwoord?

/2500

Soms helpt het om de router te resetten via een klein gaatje aan de achterkant van de router. Dat kun je doen met een cocktailprikkertje. Ook vind je mogelijk onderaan je scherm een afbeelding van twee schermpjes. Je kunt hier op klikken, waarna je moet klikken op de regel: Verbinding met netwerkcentrum maken. Dan zie je waarschijnlijk dat er een rood kruis staat op de verbinding met Internet. Als je hierop klikt wordt het probleem vastgesteld en wordt geprobeerd de verbinding te herstellen. Als dit toch niet helpt en blijft terugkomen, moet je misschien een andere router installeren.

Ik trek altijd de stekkers eruit van die modem of router ( wat het ook is) 5 min wachten of 1 min maakt niet uit, en dan terug erin en dan komt het signaal als het goed is terug.

Het meest belangrijke heb je vergeten te vermelden: is het WiFi of bekabeld? Als het Wifi is; kies een ander kanaal, als het bekabeld is: heb je geupdate aan de routerzijde? Meestal zit daar het probleem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100