hallo, ik zit in duitsland en heb vodafone mobile internet via een stick maar heb heel traag internet is er een manier om dat te versnellen?

met een versterken of iets dergelijks zodat ik normaal kan internetten want als ik buiten in de tuin zit schiet die op umts en is die wat sneller maar nog niet je helemaal zoals het hoort. alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Herkenbaar. Helaas kun je er niet zoveel aan doen, want je bent afhankelijk van het signaal van de provider. Je kunt proberen zelf in een iets andere richting te gaan zitten. Dat kan het verschil maken tussen een matige verbinding en een iets betere verbinding. Ook wordt er bij veel USB sticks nog weleens een verlengkabeltje meegeleverd. Dat kan ook helpen. De volgende stap is een UMTS versterker. Die kosten 600,- euro ongeveer. Er vanuit gaande dat je op vakantie bent en het eenmalig zult gebruiken, is dat veel geld.

Vodafone heeft in Duitsland ook een LTE (4G) netwerk. Dat netwerk is veel dichter en sterker. Daar waar UMTS (bijna) geen bereik is, kun je via het LTE netwerk prima internetten. Helaas moet je daarvoor wel een speciale LTE surfstick kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100