Waarom kan ik de volledige cd grootte niet gebruiken?

Ik heb een CD-RW waar 700MB of 80 minuten op kan.
Ik heb 150 liedjes in mp3 formaat die ik daarop wil zetten.
Bij elkaar duren ze 10 uur, wat te lang is, maar de grootte van alle bestanden bij elkaar is 600MB, wat er dus op zou moeten passen.
Waarom kan ik geen 600MB aan liedjes branden op een cd van 700MB??
Alvast bedankt
~jeroen_JDOG

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hangt ervan af of je een audio-cd of een data-cd brandt. Als je een audio-cd maakt, dan is de duur van de bestanden bepalend. 10 uur is dan inderdaad te lang. Als je er een data-cd van maakt, dan moet het gewoon passen. Je kunt de cd dan niet in een gewone cd-speler afspelen.

Dat komt omdat mp3 meer ruimte in beslag hij reserveert de meeste ruimte ruimte voor leadin en inhoudsopgave etc maar dat is maar erg klein.

Je kunt op een CD van 700 MB ongeveer 700 MB aan informatie kwijt. Aan de randen wordt de CD meestal wat onnauwkeuriger, dus helemaal vol stoppen is meestal niet verstandig. De indicatie van 80 minuten betekent niet dat er precies 80 minuten muziek op kan. Dat hangt vooral af van de gebruikte compressie. Een MP3 bestand is flink gecomprimeerd en afhankelijk van de kwaliteit (de mate van compressie) kunnen er dus meer of minder liedjes op. Als je een ander formaat muziekbestand hebt in bijvoorbeeld CD kwaliteit zal dat wel ongeveer 80 minuten aan muziekbestanden zijn. 600 MB aan liedjes kan je gewoon op deze RW branden. Dat mag geen probleem geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100