Hoe stel ik een goede forum op voor onze site?

(Kijk op www.trip2afrika.nl en dan forum) je ziet dat de categorieen niet goed zijn behalve ''algemeen'' zelf weet ik nog 1 toe tevoegen en dat is F.A.Q. of vraag en antwoord.

De site is vooral bedoelt voor fammilie vrienden en kennisen en overige nieuwschierige mensen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn twee manieren om categorien te maken: 1. Je doet een brainstorm met de onderwerpen die voor kunnen komen en waarvan jij vind dat ze erop moeten komen. (gebruik hier eventueel ook kaart sorteren voor, zie bron) 2. Je laat het forum zoals het is. Op het moment dat er veel posts over b.v. Mozambique komen maak je hier een categorie van. Zo heb je geen last van lege categorien en heb je altijd de nodige categorien.

Bronnen:
http://www.05698.06ds.thinkquest.nl/?page=4_4

Je moet eerst voor jezelf bedenken wat je met het forum wilt. Dan de onderwerpen erbij bedenken en vervolgens gaan bouwen. Kom je er niet uit dan kun je een topic starten met de vraag of mensen specifieke onderwerpen weten. Je werkt met Joomla zie ik. Hier zijn diverse forum componenten voor te gebruiken. Nu gebruik je com_ccboard . Elk heeft zijn eigen manier van werken en hier zul je moeten induiken. Je zult zogenaamde categorieen moeten aanmaken. Toegevoegd na 16 minuten: Op dit moment heb je twee categorieen. Namelijk: "Algemeen" en "Op reis" . Onder deze twee kun jij of mensen die zich aanmelden en inloggen hun onderwerpen zetten. Hierop kan vervolgens weer gereageerd worden door mensen. Deze reactie zie je als je het onderwerp opent.

Gewoon afwachten. Beter een volle categorie met alle threads, dan vele legen. Als een bepaald thema erg populair is, dán maak je gewoon een nieuw subforum aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100