Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

bestaat er een programma voor firefox om alle site een https link te geven?

ik zie bij veel sites dat ze onveilig zijn. bestaat er daarvoor een programma om de link inplaats van http, HTTPS te maken

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Internet
564

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een link veranderen van http naar https heeft helemaal geen invloed op de veiligheid van de site als je dat zelf gaat doen. De beheerder van de site moet zijn site "secure" maken en dan heeft het gebruik van https pas nut volgens mij.

Toegevoegd na 1 minuut:
Overigens wordt https over het algemeen enkel gebruikt als het een site is die vertrouwelijke informatie bevat. Een site die gewoon informatie levert is net zo veilig met http als met https.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Het is een ander protocol van communiceren, het wordt dan versleuteld gedaan... Dus dat kun jij aan jouw kant niets aan veranderen, maar alleen aan serverside... En het is wat duurder per jaar...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Nee, dat bestaat niet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Voor https moet de beheerder van een website een SSL-certificaat huren van een erkende Certficerings Authoriteit. Dit is een redelijk bedrag wat bij op de kosten voor hosting komen. Zelf ondertekende certificaten zijn net zo goed te vertrouwen als helemaal geen certificaat. Dus het heeft niet echt nut om overal https voor te plakken. Je browser zal dit ook aangeven als je het toch probeert bij een site zonder SSL of zonder erkend certificaat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding