Loop ik risico's als ik download in Duitsland?

Ik woon sinds een jaar in Berlijn. Ik heb een Rapidshare account en download daar nogal veel van (films, TV-series, geen software). Mijn vriendin waarschuwt mij altijd dat ik daarmee moet stoppen, omdat zij angst heeft dat de 'Kriminalpolizei' er achter komt. Haar buren hebben namelijk inderdaad een rechtszaak lopen. Ik heb op internet gezocht, en daar variëren antwoorden van 'ja, niet downloaden, is gevaarlijk' tot mensen die beweren dat zoiets niet getraceerd kan worden (Rapidshare downloads). Wat wel een feit is, is dat in Duitsland (in tegenstelling tot in NL) internetgebruikers aangeklaagd worden (http://www.gutefrage.net/frage/torrent-download-erwischt). Rapidshare zelf beweert niets te loggen. Ik download geen torrents, dat is me te gevaarlijk.. Maar hoe zit het met nieuwsgroepen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je weet natuurlijk niet hoe actief de regering in Duitsland is met het controleren naar eventuele overtreders. Wat je wel kunt doen is de ssl aanzetten. Deze functie versleutelt alles wat je ophaalt en verstuurd, zodat niemand kan zien wat het is en ze je er ook niet voor kunnen bekeuren. Dit alles geld voor nieuwsgroepen. Met Rapidshare ben ik niet bekend, maar weet ik wel dat deze alles versleutelen en dus zal dit naar mijn idee ook veilig zijn, omdat niemand kan zien wat je ophaalt en verstuurd. Hoop dat je hier aan hebt. Als dit niet het geval is kun je hier altijd een reactie op plaatsen, zodat ik je vraag misschien beter kan beantwoorden :D

Als je zeker wilt zijn dat de kriminalpolizei niets kan zien van wat je uitspookt, raad ik je aan een VPN verbinding te gebruiken, of TOR. TOR is wel veel langzamer, maar wel weer gratis. Toegevoegd na 9 minuten: Wat ook erg goed werkt is IPv6 gebruiken (voor nieuwsgroepen) .. daar zijn in de meeste gevallen de legal intercept systemen niet op voorbereid.

Bronnen:
http://strongvpn.com/
http://www.stompfest.com/forum/showthread....
https://www.torproject.org/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100