Mag je artikelen van nieuwssites overnemen als blogartikel wanneer hierbij de bron vermeld wordt?

Op een blog wil ik artikelen verzamelen over een bepaald onderwerp. Mag ik daar volledige artikelen plaatsen met bronvermelding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gebruik een link en geef je eigen commentaar, dat is voor je bezoekers veel waardevoller dan het bericht kopiëren, dat kunnen ze ook zelf wel lezen. Natuurlijk mag je wel citaten gebruiken, zo highlight je de aspecten waarmee jij waarde toevoegt voor jouw lezers Als het voor jou niet waardevol is om er zelf wat over te schrijven, kun je ook alleen de link geven Plaatjes nooit kopiëren, maar dieplinken. Toon het plaatje van de andere website rechtstreeks op jouw pagina

Dit hangt af van de voorwaarden van elk bron die je wilt gebruiken. Sommige bronnen laten dit toe, anderen niet! Neem contact op met de bronnen om het precies te weten. Zo voorkom je moeilijkheden.

Zolang je niet expliciet toestemming hebt is het verboden om content van een website te gebruiken voor je eigen website of wat dan ook. Er moet dus ofwel op de site vermeld zijn dat de content vrij te gebruiken is, of je moet toestemming hebben van de rechthebbende. Simpele bronvermelding is nooit voldoende.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100