Wat zijn krabbels op hyves?

Ik zag het langs komen, maar als berichten geen krabbels zijn, wat zijn het dan weL?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn zichtbare berichten die je aan een ander geeft. Deze worden weergegeven op je profiel voor degene die je toestemming hebt gegeven om ze te zien: - Vrienden dan vrienden - Vrienden - Iedereen - Niemand Het zijn wel berichten, maar niet het postvak idee zoals e-mail etc...

Een krabbel is een berichtje aan iemand. Het verschil is echter, dat een krabbel niet prive is. De krabbel komt op het profiel te staan van degene naar wie je de krabbel stuurt. Hierdoor kan iedereen het lezen. Ook komt een krabbel sinds kort op de homepage te staan. Dit kun je wel uitschakelen, maar dit maakt het nog minder prive eigenlijk.

Krabbels zijn meestal korte berichten die in principe openbaar zijn. Iedereen die jouw profiel kan/mag lezen kan ook de krabbels zien. Je zet dus ook geen uitgebreide privé zaken in een krabbel, maar wel bijv. een felicitatie, een complimentje, korte opmerkingen, geintjes e.d. Als je verstandig bent scherm je je profiel zo veel mogelijk af voor mensen die daar niks mee te maken hebben, dus alleen zichtbaar voor vrienden. In de berichten kun je - net als in een mailtje - privé met je vrienden communiceren. Dit is nooit zichtbaar voor anderen.

een krabbel kan heel de wereld lezen, en is niet 'geheim'. persoonlijke dingen stuur je als bericht want dat is prive. dat krijg je in je mailbox en kan niemand anders lezen.

Het zijn berichtjes op je die op je Hyves profiel komen te staan. Ze zijn dus minder persoonlijk. Je kunt via instellingen zelf instellen of iedereen of alleen vrienden de aan jou gestuurde krabbels kunnen lezen

Krabbels kun je het beste vergelijken met een gastenboek. Je "krabbelt" vlug een berichtje op iemand zijn pagina. De persoon zelf kan deze ook weer verwijderen en afschermen. Er staat op hyves: Krabbels zichtbaar voor & gekrabbeld kunnen worden door: Met de opties: Niemand Alleen vrienden Vrienden van vrienden Hyvers. Het is dus of gewoon NIET mogelijk (dan kun je alleen een bericht of een "tik" sturen, of voor de genoemde mensen zichtbaar. Mocht je iemand toch persoonlijk willen benaderen zonder dat iemand dit kan zien, kun je gewoon een "bericht" sturen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100