hoe is downloaden ontstaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sinds de computers (in de ruimste zij van het woord): bestanden die jij wil hebben en erg groot zijn moeten gedownload worden.

Downloaden is niet meer dan een bestand van een server halen de eerste mail van een server(als je alleen internet meetelt) of het eerste word-bestandje(als je een intranet meetelt) wat overgezet werd was de eerste download. Het is de meest logische actie om te ondernemen als je eenmaal een verbinding maakt tussen twee computers of een computer en een server. Het is niet anders dan het equivalent van kopiëren van een bestand op een computer. Als je het overzetten van copyright beschermd materiaal bedoelt dan is waarschijnlijk BBS de eerste die zich die daarmee bezighield. DIt was nog uit de tijd dat je met een analoge telefoonlijn en een 1200 baud modem in moest bellen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bulletin_board_system

Alles wat van een andere computer/server/apparaat moet komen, word gedownload naar je computer.

Als je het (illegaal) dowloaden van muziek en films bedoeld dan is dit begonnen met de eerste uitwisslings (peer-2-peer) programma. Napster is tegenwoordig een betaalde muziekdienst. Toegevoegd na 1 minuut: Het is dus begonnen met het programma Napster.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100