Kent iemand een Nederlands woord ter vervanging van "Home" om toe te kunnen passen op een website?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om mee te linken naar de indexpagina bedoel je? Welkom.

het woord 'Start'

Misschien startpagina?

Gaat het om de hoofd pagina? Dus geen subpagina. VB: www.goeievraag.nl -> home pagina en http://www.goeievraag.nl/antwoord/geven/243362 -> is een subpagina. Tevens een ander woord home is thuis. Bij een site heet dat anders namelijk startpagina.

Moet het per se Nederlands zijn? "start" of "hoofdpagina" zijn de enige Nederlandse woorden die ik kan verzinnen die een tikkeltje professioneel overkomen.. ("thuis" of "begin" niet zo vind ik zelf)

Start. Begin. Introductie. Basispagina.

Het woord Entree.

1e bladzij / eerste bladzij voorkant

Je zou hoofd, hoofdpagina, centrum, entree of zelfs thuis kunnen gebruiken. Maar ik zou het niet doen, home is inmiddels ingeburgerd als naam voor de hoofpagina van een website en het is bij het bouwen van een website beter om je aan de meeste standaarden te conformeren. Een bezoeker zal, als hij vaker websites bezoekt, ook op zoek gaan naar een home-knop.

Om nog wat te noemen: Basis of Thuisbasis.

Als ik het zou moeten doen zou ik startpagina of introductie gebruiken.

Het ligt er een beetje aan wat de inhoud van die website wordt. Bij een webwinkel staat het misschien wat gek, maar voor een informatieve site lijkt me "voorpagina" goed kunnen. Zie bijv. http://www.scientias.nl/

Ik denk dat je dan best 1 van deze woorden gebruikt: -startpagina -voorpagina -beginpagina Maar 'home' zal bijna iedereen ook wel snappen?

Overzicht , Basis, begin, Inleiding. Toegevoegd na 41 seconden: Voorblad

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100