Als ik live stream (voetbal) hapert het beeld heel erg. Weet iemand hoe dit komt?

De upload van mijn internet zit op +- 1,2 mb.
De laptop heeft een werkgeheugen van 1gb.
Mijn virusscanner staat uit tijdens het streamen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je denkt dat het aan je internet ligt: Wat is de snelheid van het downloaden. Het uploaden doet er niet toe. Het kan zijn dat je misschien andere dingen aan het downloaden bent of dat andere pc's binnen je netwerk dat doen. Als je draadloos werkt, kun je even bedraad proberen. Als je denkt dat het niet aan het internet ligt: Heb je meerdere programma's open staan? Staan er veel pictogrammen rechts onder in het systeemvak naast het klokje? Verder kun je even kijken of je het ook hebt als je bijvoorbeeld YouTube filmpjes bekijkt. Of probeer ergens een filmpje van te voren helemaal te downloaden en dan te kijken of je het ook hebt met bijvoorbeeld Windows Media Player. Verder hoeft het probleem helemaal niet bij jou te liggen. Als er ontzettend veel mensen die live stream bekijken, dan kan de server ervan ook wel wat problemen gaan geven. Hangt er vanaf hoe de upload snelheid van die server is enz.

Je mot ook een kijken hoever je van de laatste versterker verwijderd bent. Hier bedoel ik mee de afstand van jou adres naar het dichtstbijzijnde verdeelstation van KPN, bedraagt dit meer dan 3km verliest het signaal aan sterkte en dat resulteert in het regelmatig moeten uploaden van data door jou computer.

Ook ik had haperende live stream EK voetbal (beeld & geluid sprong herhaaldelijk vooruit en dan weer terug). Met mijn oude computer was er echter geen probleem met de live stream. Ik heb ontdekt dat het haperen te maken had met een (nieuwe) Nvidia videodriver die ik recent had geïnstalleerd (368.39 voor mijn GTX670). Wanneer ik mijn vorige driver installeerde (365.19) was het probleem opgelost. Het ligt dus niet altijd aan uw internetverbinding, de server of aan andere programma's.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100