Wat is het voordeel van Gmail boven gewone email?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ervaar twee grote voordelen : -alle post is en blijft online, dus mijn computer loopt niet vol met onzin, ik bewaar alleen dingen die ik ECHT wil/moet bewaren, en heb er verder geen omkijken naar. Bovendien wordt ook de meeste spam tegengehouden. Ook het gebruik van Outlook (met alle vastlopers en problemen die daar bij horen) wordt me bespaard. - Als je van provider wisselt, om welke reden dan ook, blijft je emailadres tenminste het zelfde. Ik ben na mijn emigratie weken, maandenlang bezig geweest echt OVERAL mijn oude email te corrigeren, voor zover nog mogelijk. Dat gebeurt me geen tweede keer ; gmail mag blijven.

Ik neem aan dat je met gewone mail, de mail bedoeld van je provider of iets dergelijks. Wat het verschil is, is dat met Gmail de mails op de server blijven staan en bij de 'gewone' mail deze op de PC worden gezet zodat je een oneindige inbox kan hebben. Het kan zijn dat ik iets anders als 'gewone' mail heb gepakt, maar ik neem aan dat je dit bedoelt.

Het grootste voordeel van een webmail, zoals Gmail, hotmail en live mail, vind ik dat dit altijd kan blijven bestaan. Als je het mailadres van je provider gebruikt en je stapt over op een andere provider krijg je een nieuw mailadres en moet je iedereen daarover informeren en al je aangemelde sites wijzigen (je mailadres). Verder voordeel vind ik dat alles op de server blijft staan en dat het heel makkelijk binnen je browser werkt. Een mailadres van de meeste providers werken niet zo handig in een browser want zijn daar eigenlijk niet voor gemaakt en zijn alleen als back-up, dus op vakantie bijvoorbeeld.

Ik denk dat het verschil met mail dat je in outlook of anders email programma binnenhaalt of web-based mail wordt bedoeld Tegenwoordig is dat verschil er eigenlijk niet meer je "gewone"mailadres van zeg maar je provider kun je ook op halen via webmail . maar het grote verschil is dat je bij je "gewone mail waarschijnlijk niet zoveel ruimte hebt dus er kunnen geen al te grote mails mee worden ontvangen. en bovendien kan je die mail ook maar op 1 manier lezen Bovendien als je dan nog een je "gewone"mail ophaalt met een email programma als outlook of windows mail o.i.d dan loop je grotere kans je mails kwijt te raken als je pc er eens mee ophoud. gmail wordt bewaar op een mailserver Buiten je computer dus is bereikbaar met elke willekeurig computer zolang je ww maar weet ed dus als je pc eens crasch dan verileis je gen enkel mailtje dat geld in de meeste gevallen tegenwoordig ok wel voor mail van je provider maar is maar op 1 manier te bereiken Gmail heeft daar weer als voordeel dat je deze ook kunt instellen om emaillinks op webpagina te koppelen zonder tussen komst van een email programma

Wat ik erg fijn vind aan gmail dat hij een conversatie bij elkaar houdt. Dus de reply's en de antwoorden etc, blijven in een mail staan. Dit maakt zoeken makkelijker en je houdt alles goed bij elkaar.

Met kriz kan ik het wel eens zijn! Ikzelf werk op Universiteitscomputers en daar blijft niets erop staan als er weer eens 'onderhoud' is gepleegd. Ze stelden daar altijd standaard Hotmail in maar daar zit een groot nadeel aan: niemand wil een bericht van Hotmail ontvangen!!! Eén keer kreeg ik commentaar: "Hé joh, schaf eens een echte mailbox aan en niet deze, daar zit een duivel in" en sindsdien gebruik ik Hotmail voor bedrijvenverkeer en Gmail voor privè-verkeer alsook hun automatische zoekdienst naar kernwoorden (in mijn geval Klimaat en Bliksem) zodat ik elke dag (of per week naar keuze) 2 mails van Gmail aan mezelf krijg met de nieuwste informatie op mijn vakdomein.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100