Waarom zie je steeds vaker neppe bieders op Marktplaats?

Af en toe verkoop ik spullen op Marktplaats en dan komt er weer een nep bod voorbij. Laatst was het met dit e-mailadres: sabab.toizm871874ztg863v41th50g@zend.nu. Wat is het nut hiervan? Ik ga verder geen mails naar die persoon sturen, maar verder snap ik vrij weinig waarom ze dit nu doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is niet per definitie een nep bod. Als iemand een bod doet op iets wat jij te koop hebt staan op Marktplaats, krijg jij een mailtje met zo'n gek emailadres (met zend.nu aan het eind). Hierdoor kun je de bieder alleen bereiken via de site van marktplaats en niet door de mail zelf te beantwoorden. Maar het wil zeker niet zeggen dat het een nepbod is. Marktplaats anonimiseert de afzender als het ware. Wat daar de achterliggende gedachte van is, weet ik niet. Maar je kunt dus wel gewoon reageren op die biedingen! Door in de mail op de tekst "Neem contact op met de bieder door hier te klikken" te klikken. Ik doe dat ook en krijg dan vaak wel gewoon een echte reactie.

Verveling denk ik, kijken of ze nog wat mensen in de malling kunnen nemen.

Soms worden er nep-biedingen uitgebracht, net zo hoog of hoger dan de vraagprijs. Degene die biedt, reageert verder niet meer maar andere serieuze bieders worden dan wel afgeschrikt. Zo beschermen mensen soms hun eigen handel (dus door te bieden bij de concurrentie) Het adres wat jij noemt ziet er raar uit, maar het kan ook een versleuteling zijn door Marktplaats zelf.

Soms zijn dit ook mensen uit vooral het buitenlad die veel bieden, en vervolgens een nep factuur laten zien van de betaling. Jij stuurt het product dan op maar krijgt geen geld. Deze verhalen met hige biedingen heb ik iig al vaker gehoord

Er zijn zeer veel fake bieders op Marktplaats beter zouden ze het systeem veranderen naar een systeem als eBay. De reden dat deze bieders dit doen is zodat het door u aangeboden artikel door een hoger bod minder interessant is. Het door de faker aangeboden zelfde artikel ligt waarschijnlijk onder de geboden prijs zodat hij het eerder dan u verkoopt. Deze fakers gebruiken tientallen namen. Marktplaats zou de ip adressen moeten natrekken en kijken hoeveel er geregistreerd staan op hetzelfde ip adres.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100