Wat houdt 1080p op Youtube precies in?

Ik dacht dat het met pixels te maken had, maar het geluid is ook vele malen beter. Hoe is het mogelijk dat het geluid beter is? Dit heeft toch niks met pixels te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Klopt. Het is het aantal pixels bij HD resolutie. 1080p staat dus voor Full HD. En bij HD beeld hoort natuurlijk ook hoogwaardige geluidskwaliteit, dus die zit er automatisch ook bij. Maar in principe staat dat inderdaad los van de 1080p. Je hebt dus in feite gewoon gelijk :D

De 1080p slaat inderdaad alleen op de beeldkwaliteit, maar veel HD-films worden ook met verbeterd geluid gemaakt, het staat gewoon los van elkaar.

Het is de resolutie van het materiaal. Dus HD kwaliteit. Maar het houdt ook in dat het materiaal beter is, daarbij is waarschijnlijk het geluid ook beter met minder compressie en dus minder kwaliteitsverlies. Ook houdt het in dat het bestand groter is en je het alleen goed kan weergeven met een snelle internet verbinding. Daarnaast is het aan te raden om het ook op een grotere monitor weer te geven om ten volle te kunnen genieten van de hogere resolutie. Dit kan je allemaal uit de waarde van 1080p halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100