Vandaag maak ik de overstap naar een andere provider en krijg dan ook een ander emailadres.

Vraag me nu af,wel een beetje laat,of ik dan nog wel bij de berichten kan komen die zeker nog gaan binnenkomen op mijn oude emailadres.Het kan toch niet zo zijn dat deze zomaar verloren gaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De kans is inderdaad erg groot dat je er direct morgen al niet meer bij kunt. Wat je het allerbeste kunt doen, nu je nog bij je oude adres kunt, is een forward aanmaken, waardoor mailtjes die op je oude adres binnenkomen automatisch geforward worden naar het nieuwe adres. Uiteraard is dit ook over op het moment dat het account definitief opgeheven wordt, maar als het account opgeheven is, dan krijgt de persoon die je mailt de melding dat het e-adres xx@xx.nl niet bestaat en dan weten ze ook genoeg.

Ja dan moet je een ander email adres maken. Elke provider heeft zijn eigen systeem. Toegevoegd na 40 seconden: Misschien kan je via webmail nog een tijdje je oude email lezen

Heb je geen brief gekregen over de overstap, want meestal krijg je er een nieuw email adres bij, je zou het eventueel kunnen vragen of ze het niet willen veranderen

Je kan ze binnenhalen via de webmail.

Ik had Ziggo, met een daarbij behorend emailadres. na mijn verhuizing kreeg in een andere provider. Bij Ziggo had ik geinformeerd hoe lang het emailadres nog intact zou blijven. 1 maand zei men, om overstap te regelen. Nou mooi niet dus! Het was meteen weg. Alle mail weg. Ik nog geen tijd gehad om nieuw emailadres te regelen. Mijn advies: als je al een nieuw adres hebt, meteen al je contacten daarvan op de hoogte stellen. Met een ontvangstbevestiging, zodat je weet wie het ontvangen en gelezen heeft. Er zal nog wel eens iets naar je oude adres gaan, maar dat is hopelijk dan niet veel meer. Als je regelmatig overstapt op een andere provider is het wellicht handiger om een Hotmail- , Gmail- of Life-emailadres te nemen als hoofdaccount. Dat blijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100