Kan iemand deze (internet) storing verklaren?

Vanochtend had ik het probleem dat wanneer ik de accu stekker van mijn laptop in dezelfde strooomgroep als de modem had, en deze in mijn laptop stak, de Internetverbinding wegviel. Zodra ik m eruit haalde (dit binnen 30 seconden, anders moet ik de modem resetten) de internetverbinding weer werkte. Met andere stroomgroepen was er geen probleem.

Nu is het zo dat, in mijn slaapkamer, twee verdiepingen hoog, totaal andere stroomgroep, wanneer ik de input kabel van mijn stereo set in plug in mijn laptop, met ook de accu stekker ingeplugd, het internet uitvalt. Wanneer ik 'm eruit haal doet het internet het weer.

Note: Dit probleem is vandaag, na miljoenen keren al stekkers te hebben gebruikt van stereo sets en accu stekkers in mijn laptop, en stroomgroepen met of zonder de modem, voor het EERST voorgekomen.

Kan iemand dit probleem verklaren en het liefst ook de oplossing geven?

hardstikke bedankt!

Toegevoegd na 15 minuten:
Op mijn laptop valt het internet weg. Op mijn iPhone valt het gehele internet weg, KPN interactief Decoder (die afhankelijk is van internet) valt geheel weg. Ook het lampje van de DSL en INTERNET van de router gaan knipperen of blijven weg. De router blijft zelf aanstaan.

Ik kan nog steeds verbonden zijn met de router. Op mijn laptop geeft ie dan aan als ik naar een willekeurige site ga: je DSL verbinding is offline.

Toegevoegd na 34 minuten:
Mijn internet loopt via een router/modem in één.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een verklaring kán zijn: een langzaam toegenomen aardlek in de voeding van jouw laptop. Als de voeding op een niet geaard stopcontact wordt aangesloten kan, door capacitieve koppeling van de netkant met de laagspanningskant van de voeding een ongewenste 50 Hz bromspanning via de voedingskabel op jouw laptop worden geïntroduceerd. Deze spanning kan hoger zijn dan de common mode rejection van de LAN verbinding, die normaal differential mode signaal verwerkt. Het LAN-signaal is een wisselspanning tussen twee twisted pair aders, een spanning die op beide draden van één pair ten opzichte van aarde staat is een ongewenst signaal (common mode) dat door de ingangen genegeerd moet worden. Als de common mode wisselspanning te hoog wordt dan kan zo'n ingang de wisselspanning tussen de draden niet meer goed detecteren. Soms helpt het om de stekker van de voeding om te draaien, maar ook het aansluiten van de randaarde kan de zaak oplossen. Als er geen randaarde stopcontact in je slaapkamer is kan je ook een draadje aan een verwarming of waterleiding met de aardklem van de stekker verbinden. Dit soort aardlek fouten kunnen allerlei vreemde verschijnselen opleveren, soms kan juist het aarden van je voeding het zelfde effect geven.

Interessant. Allereerst de vraag of het internet wegvalt, of dat alleen je laptop geen internet meer heeft... Is namelijk best cruciaal. In de situatie beneden zou het het gehele internet (dus in het hele huis - vanaf router dus) kunnen zijn, in het andere geval kan er iets fysieks mis zijn met je laptop. Ik denk dan aan een voedingsprobleem. Wellicht wordt er ergens een te hoog voltage doorgegeven aan een onderdeel, die, zodra je dus iets anders verbindt, dat een conflict verzorgd waardoor je laptop je NIC (network Interface Card) uitschakelt. Dit is zomaar een ingeving, ik kan er niet zo snel iets anders bij verzinnen. Check iig even of je router uitvalt - dus ook op je gsm geen internet meer bijv), of het echt alleen je laptop is. Ik denk eerlijk gezegd dat er misschien iets bij de voeding van je laptop (dus in je laptop zelf), iets beschadigd is... Is deze recentelijk gevallen/hard gestoten, wellicht bijna gestruikeld over de draad waardoor die een harde ruk heeft gekregen? Work around is je laptop opladen in een andere kamer, en een verlengsnoertje gebruiken. Waardeloos probleem zeg!

Vaag zeg. Gebruikt je Homeplug? Anders kan ik me alleen maar voorstellen dat er iets mis is met je laptop en/of je oplader. Heeft het bij jou in de buurt gebliksemd eergisteren? En zat je oplader toen in het contact? Dit soort rare dingen kunnen dagen na de bliksem nog bebeuren. Dus dat het gisteren wel normaal werkte hoeft niet te betekenen dat het niet de bliksem was.

Hoe heb jij je draadloos internet? Is Dat via een Router Met antene of looft dat via je stroomvoorxiening in huis. Dat laatste zou een verklring kunnen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100