Moet je voor een apparaat dat werkt op wifi draadloos internet hebben?

Bijvoorbeeld tablet,blackberry,laptop, of is het soort van web 'n' walk dat internet opvangt uit de omgeving.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met wifi maak je draadloos verbinding tussen jouw apparaat en een ander apparaat. Deze verbinding kan open zijn, of beveiligd met een wachtwoord. Als dat andere apparaat een verbinding met internet heeft dan kan je op jouw apparaat ook verbinding krijgen met internet tenzij de verbinding beveiligd is en jij het wachtwoord niet kent. Als je thuis draadloos op internet wilt zijn dan moet je een internetverbinding met wifi-router hebben, het bereik is hooguit enkele tientallen meters.

Wifi is draadloos internet dus dat zal je dan nodig hebbn.

Wifi is een term die gebruikt wordt voor een Wireless LAN (WLAN), een draadloos netwerk. Zo’n draadloos netwerk zit vaak aangesloten op een modem dat toegang tot internet biedt. Zo kan dit draadloze wifi netwerk dus gebruikt worden voor draadloos internet. Hoe werkt wifi? Door een access point worden de gegevens via radiogolven door de ether verzonden. Vaak zit een access point ingebouwd in een ander wifi product. Een draadloze router en een draadloze modem hebben dus een ingebouwd access point. Deze radio golven ontvang je met een wifi ontvanger op je computer of laptop. Deze ontvanger wordt client genoemd. Veel laptops zijn uitgerust met een ingebouwde wifi kaart.

Bronnen:
http://www.aanbiedingenmarkt.nl/laptop-aan...

Je kan thuis zelf een wi-fi-router hebben, en dan kan je die wi-fi gebruiken. Als je dat niet hebt, kan je wi-fi ergens anders gebruiken, bijvoorbeeld de MacDonalds of andere plaatsen, steeds vaker zie je iets als 'hier gratis wifi'. Maar dan moet je wel daar in de buurt zijn. Als je overal wilt internetten, zal je apparaat toch 3G moeten hebben, zodat je via het mobiele netwerk kan internetten. Dan moet je dus daar wel een abonnement voor hebben. Zonder toegang tot wi-fi kan je natuurlijk wel van alles met dat apparaat doen, maar niet het internet op.

als je op wifi wilt, wat niets anders is dan je internetverbinding die bij je thuis uit de netwerk kabel komt, heb je een zender ( draadloos access point of router) nodig en een ontvanger (ingebouwde draadloos internet kaart van je laptop, wifi usb adapter of PCI netwerk adapter) als je signaal niet sterk genoeg is, kan je het versterken met een krachtig access point of router: http://www.wificentre.nl/wifi-wlan-access-point-draadloos-netwerk-wireless-lan-ethernet.html of de ontvanger gevoelig maken met een gevoelige wifi usb adapter: http://www.wificentre.nl/wifi-wlan-usb-adapter-dongle-dongel-draadloos-netwerk-wireless-lan-ethernet-pcmcia-pci.html

Bronnen:
http://www.engeniuscenter.nl/wifi-wlan-acc...
http://www.engeniuscenter.nl/wifi-wlan-usb...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100