waarom heet ''Windows'', zo? wat heeft het met ramen te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het Engelse woord 'Windows' betekent 'vensters'. Vensters zijn één van de vier onderdelen van het WIMP-interfaceconcept (Window, Icon, Menu, Pointing device) oorspronkelijk gedefinieerd aan het Xerox PARC begin jaren 80

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows

Vroeger, in de tijd van DOS, draaide er één programma tegelijk. Die had dan meestal het hele scherm in beslag. Toen kwam er een innovatie: je kon meerdere programma's tegelijk draaien. Maar hoe moest dat dan met dat ene scherm? De oplossing die werd bedacht: elk programma zet zijn informatie op zijn eigen scherm. Dat scherm bestaat niet echt, het bestaat alleen in het geheugen van de computer. Het programma denkt echter dat het heel gewoon een scherm heeft. Op het echte scherm werden een aantal rechthoeken getekend. Binnen zo'n rechthoek werd (een deel van) het virtuele scherm van een programma getoond. Op die manier was zo'n rechthoek een venster dat zicht gaf op (een deel van) het virtuele scherm van het programma. Omdat die vensters zo'n bepalend deel waren van het systeem, werd het systeem hiernaar genoemd: Windows.

Ik denk, dat de achterliggende gedachte van de makers ervan is geweest: 'Een raam openen naar de wereld toe.'

Het besturingsprogramma van Microsoft is voor 80% de wereldstandaard geworden. Amerikanen zijn heel sterk in het benamen van voorwerpen, maar ook van software. Wat te denken van Explorer en Outlook. Zeer sterk. Het besturingsprogramma draagt dan ook terecht de naam Windows (venster), want als je daar doorheen kijkt vergroot het je kijk op de wereld. Vandaar.

Bronnen:
Mijzelf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100