hoe is hyves ontstaan?

hyves is een chatprogamma

Weet jij het antwoord?

/2500

De spelling Hyves, in plaats van het Engelse correct gespelde Hives ("bijenkorven"), heeft te maken met het feit dat de domeinnaam hives.nl al in gebruik was.[4]Zodoende werd het Hyves, een verwijzing naar de opbouw van een sociaal netwerk die gelijkaardig is aan die van een bijenkorf.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hyves

Hyves (naar beehives, Engels voor bijenkorven, uitgesproken. haivz) is de grootste Nederlandse sociaalnetwerksite met voornamelijk Nederlandse bezoekers en leden, vergelijkbaar met de Amerikaanse sites MySpace en Facebook. Hyves werd in 2004 opgericht door Raymond Spanjar, Koen Kam en Floris Rost van Tonningen.

Bronnen:
http://www.xead.nl/goed-online-thuiswerk

Oprichting Hyves Hyves werd opgericht door Raymond Spanjar, Koen Kam en Floris Rost van Tonningen in oktober 2004. Er zijn wel alternatieven voor hyves maar geen één zo populair. Niet voor niks werd Hyves in december 2007 tot populairste site van het jaar uitgeroepen.

Een paar studenten die kwamen op een terrasje op een idee om met elkaar op internet in contact te komen en je vrienden die je in het echte leven maakt ook te kunnen volgen online.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100