Hoe kan het dat ik soms een specifieke pagina kopieer en plak, en dan toch een link geef naar de home?

de vraag zegt het al.
ik kopieer een specifieke pagina door rechts te klikken op de adresbalk, en kopieer die vervolgens.
dan blijkt dat na plaatsing, je bij aanklikken van de link op de home terecht komt.
hoe kan dat, en hoe voorkom je het?

jip-en janneketaal graag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je voorbeeld was duidelijk genoeg. Het maakt niet uit waar je op klikt bij http://www.pijnbijdieren.nl/uu-vet/ , je krijgt altijd dezelfde url in de balk te zien en die url voort naar de homepage. Wat ze doen is het rewriten van de url en werken met frames (Met frames kun je altijd met dezelfde pagina werken met steeds een andere pagina in het frame). Zo zul je bij het kopiëren uit de adresbalk altijd op de homepage terechtkomen, hetzelfde adres kan immers maar naar één plaats verwijzen. Als je toch graag een snelkoppeling/link wilt hebben naar de betreffende pagina , dan kun je het beste in je browser een stap terug gaan en daar het linkadres kopiëren. (Rechtermuisknop op de link -> linkadres kopiëren) Toegevoegd na 1 minuut: Het voorbeeld uit jouw reactie: http://www.pijnbijdieren.nl/uu-vet/pages/pijnbestrijding/0004.html

Bij internet Explorer klik je met je rechtermuisknop op de pagina die je wilt kopiëren. vervolgens klik je op eigenschappen daar zie je adres(URL) staan en die kopieer je. als je dan plakt, dan kom je wel op de juiste pagina terecht;)

Bij sommige websites zit je ongemerkt in een portal ipv op de internetpagina. Dat is vaak als je via via terecht bent gekomen op een website. Meestal als je de pagina nog een keer zelf intypt, pakt-ie de pagina wel.

Dit kan verschillende redenen hebben. -Soms is de pagina is flash en dan is er simpelweg niet te linken naar jouw specifieke pagina. - Soms is de inhoud dynamisch: iedere keer als je de pagina bekijkt dan wordt deze geladen zoals de stand van zaken op dat moment is. Bijvoorbeeld http://www.goeievraag.nl/recent/2 Zodra er een nieuwe vraag wordt toegevoegd dan schuift alles een vraag door. - Soms wordt het specifieke gedeelte geladen in een frame. Je link is dan van de hoofdpagina. In die pagina wordt dan een andere pagina geladen. Deze is wel uniek, maar je ziet het adres hiervan niet in de adresbalk. Er zijn vast nog meer redenen maar die kan ik me nu niet bedenken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100