Hoe kan het dat de signaalsterkte van mijn wifi thuis op de pc wel 5 volle strepen is , maar op mijn mobiel slechts 2/3?

Weet jij het antwoord?

/2500

een pc is beter met wifi dan een mobiel. het kan ook liggen aan het ontvangst van je mobiel/je provider.

Ligt dan aan de ontvanger van je mobiel of aan de software die je gebruikt op je pc. Sommige geven gewoon standaard 5 aan.

Ook is de wifi ontvanger meestal groter en sterker dan de ontvanger in een mobieltje. Anders zou de telefoon wel erg groot worden!

Ten eerste heeft een een wifi van de PC en van een mobiel een andere antenne en heeft een PC beschikking over meer vermogen en kan dus in theorie meer signaal creeren/ontvangen. Echter zegt het aantal strepen maar beperkt wat over de ontvangst. Eigenlijk zou je het signaal op de verschillende plekken (PC/Mobiel) met dezelfde signaalmeter moeten meten, zodat je echte meetwaardes hebt en niet een indicatieschaal met een paar streepjes. Denk maar bv aan de iPhone 4, die heeft een slechte antenne en door wat grafische update trucjes toont hij nu wel meer ontvangststreepjes, maar heeft niet meer ontvangst, omdat er gewoonweg niets aan het ontwerp gewijzigd is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100