Wat zijn nu echt de voordelen van glasvezel t.o.v. adsl ?

En wat heb je aan die hele hoge upload in normaal gebruik ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een hoge upload wordt in de nabije toekomst steeds belangrijker i.v.m. cloud computing. Steeds vaker worden bestanden in de cloud opgeslagen. En bij het opslaan is een hoge uploadsnelheid van belang. Toegevoegd na 2 minuten: Glasvezel heeft de mogelijkheid om de snelheden in de toekomst nog veel verder op te schroeven. ADSL zit nu al vrijwel aan het maximum.

Glasvezel is veel sneller, dus kun je sneller downloaden en wordt het ook mogelijk om filmpjes meteen in HD te streamen bijvoorbeeld. Ook het uploaden van bestanden gaat sneller. Wanneer je internet gewoon normaal gebruikt dus bijvoorbeeld gewoon om te browsen enzo dan merk je dit niet echt. Die paar miliseconden merkt het oog niet

Het allergrootste voordeel is, is dat je echt de snelheid krijgt dat je belooft is in je abonnement. Bij ADSL heb je altijd verlies, hoe verder van de centrale je woont, des te groter je verlies. Alhoewel ADSL in de meeste gevallen best volstaat, heb er zelf jaren tevreden gebruik van gemaakt, loopt het via glasvezel nog allemaal net ff soepeler en sneller. De hoge upload is vooral fijn als je iets doet verzenden natuurlijk.

Als je het hebt over een ADSL verbinding heb je het over een internetaansluiting over de vaste telefoonlijn. Glasvezelinternet komt binnen via het glasvezelnetwerk. Dit is overigens nog niet beschikbaar in heel Nederland, en wordt op dit moment nog overal neergelegd. Het voordeel van glasvezel is dat het meer data kan verwerken en dus sneller is. ADSL is eigenlijk al verouderd, VDSL is de nieuwe en veel snellere versie hiervan, wat ook bij steeds meer providers wordt aangeboden. Meer informatie over de verschillende internetaansluitingen zie bron. Een hoge uploadsnelheid kan handig zijn bij: - Foto's/video's uploaden - Het online delen van bestanden - Je eigen website bijwerken Omdat steeds er steeds meer online software komt (Cloud computing) wordt de upload snelheid steeds belangrijker.

Bronnen:
http://www.vdsl-internet.nl/verschillen

Mijn antwoord op deze overigens interessante vraag luidt als volgt: Voordeel: Glasvezel realiseert een hogere doorvoersnelheid over grote afstanden. Doordat het licht in de glasvezel een hele kleine hoek met de buitenkant van de vezel maakt,is reflectie gegarandeerd en blijft het licht in de vezel door interne reflectie. Zowel de download snelheid als de upload snelheid zijn even hoog.Ongevoelig voor corrosie en blikseminslagen. Nadeel: Pas als als er glasvezelaansluitingen in de woning/pand liggen,kan het volle potentieel van glasvezel worden benut. Verplichte aanschaf /gebruik van een (nieuw) type Wlan-modem. Momenteel slechts 3 grote aanbieders. Noot: Op dit moment is het zo dat wanneer de "lokale" kabelaanbieder een vrijwel gelijke snelheid kan leveren en dat dit doorgaans goedkoper is dan glasvezelaansluiting. Het leek mij wel handig om tevens de nadelen te noemen. Groet: Zoekertje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100