Weet iemand of de zoekresultaten in Google (www.google.nl) hetzelfde zijn in Nederland als in het buitenland?

Ook als de instellingen hetzelfde zijn (taal; Nederlands - resultaten uit: Nederland). Of geeft Google andere resultaten weer op basis van waar je je op dat moment bevindt?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, de zoekwoorden zijn hetzelfde maar in amerika gaan ze natuurlijk geen nlse woorden intypen bij google

Ja, alleen als je gewoon naar google.nl gaat in bijvoorbeeld Denemarken, zoekt hij automatisch naar Deense resultaten. Je kunt dan onderin aanklikken "Google.nl in het Nederlands", hij zoekt dan naar Nederlandse resultaten.

Niet alleen in de verschillende landen zijn de resultaten verschillend, maar ook op basis van andere dingen: - Apparaat waarmee je verbinding maakt met google (mobiel is anders dan pc) - Plaats waar je bent (dat kan door middel van ip's behoorlijk worden achterhaald) - Je eigen zoekgeschiedenis (alles waar jij op zoekt wordt bewaard en aan jou gekoppeld) - Tijdstip van de dag Oftewel, iedereen kan andere zoekresultaten krijgen. Hoe groot dit effect is, is afhankelijk van de zoekterm.

ja hoor, ga maar naar: www.google.com.tw en zoek daar naar waar je opzoek bent en zie dat je precies dezelfde resultaten krijgt als dat je op google.nl zoekt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100