wat is google precies?

wat kan je met google doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Google is een zoekmachine. Als je trefwoorden intypt dan zal google deze trefwoorden opzoeken op alle/heel veel url's. Dit krijg je dan als resultaat. Google heeft ook vele andere functies, zoals een gadget-homepage. Waar je bijvoorbeeld spelletjes of het weer op kan zien.

De website Google.com en gekoppelde websites zijn interfaces om gebruik te kunnen maken van software diensten die het bedrijf Google Inc via het internet aanbied aan het publiek. De belangrijkste diensten die zij aanbieden, zijn het kunnen doorzoeken van hun archief van opgeslagen internet pagina's (zoekmachine), de e-maildienst Gmail en de kaartendienst Maps. Inmiddels bestaat het diensten aanbod van Google ook uit het leveren van hardware, bijvoorbeeld Google Phone (android).

Google is inmiddels het grootste online advertentie-netwerk ter wereld. Ze hebben ook sinds enige tijd Doubleclick overgenomen en zijn daarmee op dit gebied nog groter geworden. Bij de meeste diensten die ze aanbieden plaatsen ze advertenties en daar verdienen ze hun inkomsten mee. Daarmee kunnen ze hun diensten verder verbeteren en zo kunnen ze er ook voor zorgen dat ze hun diensten gratis kunnen blijven aanbieden. Daarmee kunnen ze tevens andere online partijen de loef afsteken en soms nemen ze ook een ander bedrijf over als ze de diensten die die partij ontwikkelt voldoende interessant vinden. Zie hieronder voor een overzicht van de diensten die Google (doorgaans gratis) aanbiedt.

Bronnen:
http://google.startpagina.nl
http://www.google.nl/intl/nl/options/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100