In een reclame hebben ze het over internet dat het doet als het het niet doet, maar hoe kan dit dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor de duidelijkheid, je krijgt geen dongel maar een usb stick dat het 3g signaal opvangt. Dongel is de naam die KPN gebruikt, net als dat niet alle luiers Pampers zijn en niet elke mousserende witte wijn champagne is. Even op de website van XS4All gekeken en daar stond het antwoord al. Toegevoegd na 1 dag: Correctie van user Biertje: Dongle is een algemene naam die allerlei providers gebruiken. Klopt! Foutje.

Als de "vaste" verbinding eruit is krijg je internet via een dongel dus heb je internet terwijl die het niet doet ;) Dus stel je hebt ADSL en deze doet het niet meer dan krijg je bv. een usb dongel zodat je "draadloos" het internet op kan.

Die reclame is van Xs4All. Zij bieden je voor een tientje extra het volgende aan: Je krijgt een z.g. 'dongle' voor mobiel internet. Die stop je in je modem/router. Mocht je ADSL lijn uitvallen, dan neemt de dongle het over. Erg traag, maar je hebt tenminste nog internet.

Dat is de reclame van XS4All. Wat ze bedoelen is dat je normaal gesproken Internet krijgt via een modem dat een ADSL-verbinding heeft met de provider. De betrouwbaarheid daarvan is erg hoog, zeker bij XS4All (eigen ervaring). Maar soms valt Internet via die route uit. Wat XS4All dan biedt, is een soort dongel die je in je modem steekt. Zodra de normale verbinding (via ADSL) uitvalt, neemt die dongel de verbinding over. Je hebt dan Internet via een draadloze verbinding. Je computers merken er niets van, die zijn nog steeds op de normale manier met het modem verbonden. Het enige dat verandert is de manier waarop het modem met Internet is verbonden: normaal gesproken dus via ADSL, als dat uitvalt via de dongel. (Internet via de dongel is natuurlijk wel wat trager dan via ADSL, maar goed, da's beter dan geen Internet.)

Zoals ik begrijp uit de reclame bedoelen ze dat de kanten service altijd bereikbaar is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100