Wat verdienen ze met Chrome, Firefox of Explorer?

Leuk die browseroorlog tussen Firefox, Explorer en Chrome, vind het prima. Hoe sneller hoe beter. Maar waarom wil Microsoft, Google of Mozilla zo graag dat we hun browser gebruiker. Ze verdienen er toch niets mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is interessant voor deze organisaties dat veel mensen hun software gebruiken. De browser is steeds meer het begin van alles wat je online doet. En we gaan toch steeds meer online toepassingen gebruiken. In eerste instantie bezochten we enkel wat websites met een webbrowser, maar inmiddels zijn dit geavanceerde online toepassingen geworden waar je steeds meer mee kunt (Internet-bankieren, webmail, documenten bewerken, etc). Dan is het toch wel handig dat ze dat doen met de browser die jouw organisatie levert. Google heeft waarschijnlijk de meest-gebruikte online toepassingen. Een groot deel van de ervaring van hun gebruikers wordt bepaald door hoe goed de webbrowser werkt waarmee men die toepassingen gebruikt. Microsoft heeft daarentegen ten tijde van IE6 hun browser behoorlijk verwaarloosd. Ze dachten waarschijnlijk dat omdat ze niet direct geld met hun webbrowser verdienden dit minder van belang was. Daar maakten ze een grote denkfout, want terwijl zij hun browser niet meer van nieuwe versies voorzagen maakten malware-makers misbruiken van de gaten die in IE6 zaten. Dat bood andere partijen de mogelijkheid om de browser-markt weer te betreden.

Ik denk het niet nee maar ze kunnen elkaar wel weg concureren en dan geld vragen Firefox is best trouwens :D

Vaak installeren ze ook een toolbar van een ander bedrijf mee, waar de makers ook geld voor krijgen. Hoe meer mensen de browser gebruiken, hoe meer mensen de reclame/toolbar zien. Ook zit er achter de browsermaker vaak nog een bedrijf wat natuurlijk publiciteit krijgt. Internet explorer=Microsoft, Chrome=Google Safari=Apple etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100