waarom zijn usenet payservers niet illegaal, hun hosten toch copyrighted materiaal

Op moment van een inval zou bijv. een eweka allemaal illegale software etc op hun schijven hosten

Weet jij het antwoord?

/2500

In Nederland is het verboden om te uploaden. Bij usenet download je alleen en mag het dus. Hoe het in het buitenland zit weet ik niet.

Om dezelfde reden dat downloaden niet illegaal is, en jouw internetprovider niet verantwoordelijk is voor de inhoud van jouw mailbox. Waarschijnlijk heb je van tevoren moeten aanvinken dat je het eens bent met de policy dat je geen illegale dingen op hullie server zet.

Downloaden is "Gelukkig" in nederland nog toegestaan, uploaden daarin tegen is strafbaar, maar daar heeft ewaka niets mee te maken.

-Lees de vraag- Zijn wel illegaal ze verschaffen copyrighted content. Jij als downloader bent niet illegaal inderdaad.

Gellof dat Joozd aardig gelijk heeft, link toegevoegd met een mooi artikel

Bronnen:
http://www.iusmentis.com/technologie/usene...

De servers bieden alleen ruimte aan het materiaal, maar verspreiden het zelf niet. Daarom zijn ze niet illegaal.

Ze zijn wel illegaal,maar vaak word het bestand alleen geindexeerd, maar niet gehost. Een soort zoekmachine. Tevens is downloaden ook niet altijd legaal, het downloaden van muziek en films is legaal, software daarintegen niet.

Usenet is oorspronkelijk opgezet als discussieplatform. Er stonden vroeger alleen tekstbestanden op. Dit is de afgelopen jaren langzaamaan veranderd naar binaire bestanden (ooit begonnen met - hoe kan het ook anders - erotische plaatjes delen). Doordat berichten op usenet een maximale grootte hebben, werden deze binaire bestanden al snel gecomprimeerd, opgeknipt en ontstonden er applicaties om deze te indexeren, automatisch op te halen en te herstellen (Zip, Rar, Par2, FTD, etc). Het bleef vervolgens niet alleen bij plaatjes. Het gevolg is dat er op Usenet niet eenduidig te herkennen content staat, het staat er niet 'in één geheel' en kan juridisch dus moeilijk aangemerkt worden als illegaal. Daarnaast is Usenet een omgeving die wereldwijd gedeeld wordt. Een server van een Hostingpartij verwijderen heeft geen zin, want er zijn wereldwijd honderden, zo niet duizenden andere servers met exact dezelfde content. Alles wordt gesynchroniseerd.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Usenet

Er staan geen fysieke bestanden op de usenet servers! alleen text files. Deze bedrijven doen dus ook niets verkeerd, ze hosten alleen hele grote text files (meestal van 700mb of 4.5gb)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100