Hoe weet hotmail dat ik in Nederland ben ?

Ik ging er altijd vanuit dat als ik naar www.hotmail.com ga en ik op de nederlandstalige site kwam, ik herkend werd aan mijn ip adres.
Eigenlijk wil ik er niets mee bereiken, maar wat ik heb gedaan is als test, een nieuwe browser installeren, zodat er geen cookies zijn ed, daar ook nog op gecontroleerd.
Ik ben vervolgens met een proxy uit landen als Brazilie, China, Rusland gaan proberen.

Conclusie is dat die site gewoon altijd weet dat ik uit Nederland kom. Ik heb HTTP proxies, SOCKS proxies ed. Alles geprobeerd. Zelfs vanaf een pc met een nieuwe windows installatie.

Het begint erop te lijken dat hij het kan zien aan de versie van windows die je gebruikt ? Ik weet het anders ook niet, zeker weten doe ik het niet en toch vraag ik het mij af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt door een proxy 'heenkijken' en nog steeds zien dat je werkt vanaf een Nederlands IP. Ik snap niet dat je het erg vindt dat ze dat kunnen zien. Er wonen 17 miljoen mensen in Nederland met allemaal Nederlandse IP's. Ga je ook het Nederlandse kenteken van je auto afslopen, omdat je niet wilt laten weten in welk land je woont?

Klopt, de browser geeft veel info over jou os, plugins, resolutie e.d. Zie ook maar eens: www.watismijnip.nl. Deze site geeft meer info dan alleen jou ip

Op elke site waar je komt, laat je gegevens achter. Je IP-adres, je provider, maar ook het operatingsysteem waarmee je werkt en de browser waarmee je surft. Ongetwijfeld zit er in 1 of meerdere van deze informatie verwerkt waardoor duidelijk is dat je vanuit Nederland surft. Een buitenlandse proxyserver gebruiken betekent dus niet meteen dat je uit dat betreffende land lijkt te komen, omdat dat niet de enige infobron is. Ook je computer zelf onthoud een stukje geschiedenis van de sites waar je komt. Zelf bezoek ik regelmatig Nederlandse sites, maar ik heb natuurlijk een Duits IP-adres. Dat betekent dat ik de eerste keer dat ik op een internationale site kom, alle info in het Duits krijg, en handmatig op Nederland moet klikken. Alle volgende keren dat ik dan op die site kom, krijg ik netjes de Nederlandse versie. Tot ik helemaal heb uitgelogd en mijn cookies weggegooid, dan kan ik volgende keer zomaar weer de Duitse site krijgen. Als je surft laat je gewoon ZO veel gegevens achter, dat je eigenlijk vrijwel altijd wel te achterhalen bent, hetzij makkelijk, hetzij ingewikkeld. Je kunt je wel zo moeilijk mogelijk vindbaar maken, maar helemaal onmogelijk krijg je het eigenlijk niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100