Kost(te) buitenlandse websites bezoeken met een inbelverbinding meer geld?

Ik herinnerde me zo dat er meer dan 6 of 7 jaar geleden toen we nog zo'n inbelverbinding hadden (waar je modem zulke leuke geluidjes maakte als je verbinding wilde maken met internet), tegen mij gezegd is dat ik alleen websites met .nl erachter mocht bezoeken, omdat je anders meer per minuut/seconde/... zou betalen.

Nu vraag ik me af of dit waar was, want een server van een Nederlandse website zou best in het buitenland kunnen staan lijkt mij. En betaalde je ook daadwerkelijk meer als je met een inbelverbinding een website bezocht die op een buitenlandse server staat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je betaalde alleen de telefoonkosten van het nummer waarmee je modem verbinding maakte. Wat je vervolgens op internet deed, maakte niets uit voor de kosten. Wel waren toen de zgn. dialers berucht. Dat is een soort virus dat je modem met een ander (duur) telefoonnummer verbinding liet maken.

het is een broodje aap verhaal het kost niks meer om buitenlandse site te bezoeken Toegevoegd na 2 minuten: je maakt verbinding met je lokale server en die kosten betaal je internet is een aan elkaar verbonden servers

Met een inbel verbinding waren er sites (betaalde sites) waar de verbinding werd verbroken met je eigen internet provider en vervolgens inbelde op hun buitenlandse nummer. Dat was een betaald nummer, waar de rekening behoorlijk kon oplopen. Dit ging niet automatisch, maar moet je bewust voor kiezen. Maar dat zijn specifiek betaalde sites (soms zelfs in NL zelf). Het heeft dus niet zo zeer te maken met de domeinnaam (.nl / .com) of land waar de site wordt gehost, maar met de betaalbeveiliging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100