Is een mediaplayer (mediaspeler) per definitie een apparaat om computerbestanden (zoals AVI) af te spelen op je TV?

Ik zag een advertentie van een mediaplayer, met allerlei indrukwekkende afkortingen zoals HDMI, NAS, toslink, maar het woord TV is niet te vinden. Daarom twijfel ik opeens. Als dat zo is, zijn er dan ook mediaplayers zonder eigen opslagruimte? Waar je b.v. een USB stick insteekt, of er een externe harddisk op aansluit? Het lijkt me dat zo'n mediaspeler dan veel goedkoper kan zijn, en misschien ook veel kleiner.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Afgezien van software-mediaspelers om muziek en video's af te spelen op de computer, zoals Windows Media Player, zijn de apparaten die je in de advertenties ziet inderdaad mediaplayers om gedownloade bestanden op TV af te spelen. Er zijn verschillende verkrijgbaar, met of zonder harddisk. Qua formaat zijn ze niet al te verschillend. Ligt eraan wat je handig vindt. Tijdens het tv kijken kan je er geen nieuwe bestanden opzetten, je moet het eerst los koppelen en dan weer vast maken aan de computer. Dan is er eentje waar je een losse harddisk bij inplugt handiger. Let er bij het kopen vooral op wat voor soort media het afspeelt (.avi, .mkv, etc.), want anders koop je het misschien voor niets.

Ja, een mediaplayer is een apparaat waar je multimedia bestanden op je TV kan afspelen. (dvd, avi, mp3, jpg, ...). (wel nog goed kijken naar de gesupporteerde formaten !!) De media players heb je in 2 vormen. Met HDD en zonder HDD.

Middels de HDMI-aansluiting ga je naar je TV.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100