Hoe kun je een webcam zo aansluiten dat je de beelden live op een schermpje kunt zien?

Het idee is dat de webcam op de benedendeur gericht staat zodat je op een schermpje ziet wie er beneden staat.

Toegevoegd na 26 seconden:
Gewoon binnen 1 huis, dus hoeft niet het internet op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt daarvoor een IP Webcam nodig. Deze kun je 'los' van de computer onderdeel maken in het netwerk. De beelden van de webcam kun je zien op iedere pc in het netwerk. Toegevoegd na 2 minuten: Als je dit aanvult met een draadloze IR zender en ontvanger (bijvoorbeeld een bel), dan krijg je ook nog een seintje dat er iemand voor de deur staat. Ik heb dit systeem van klikaanklikuit, kost slechts een paar tientjes. Toegevoegd na 42 minuten: er zijn trouwens ook gewoon deurbellen te koop met beeldscherm. Voordeel is dat je pc niet aan hoeft te staan en je het scherm op een handige plek kunt hangen. Als je googled op 'deurbel beeldscherm' komen er tientallen voorbeelden voorbij.

koop anders gewoon een achteruit rij camera met scherm die zijn niet zo duur meer. je gaat het niet voor elkaar krijgen om een webcam zo aan een scherm aan te sluiten.

Kunt ook je webcam gebruiken. Kun je met yamcam instellen, je kunt deze bekijken op elke computer. Je kunt heb zelf vanuit buitenaf bekijken, maar deze optie wil je niet gebruiken dus hoef je niet te configureren.

Bij de gemiddelde bouwmarkt kun je mooie pakketten kopen compleet met camera, schermpje en kabels. Zelf heb ik dit ook en het werkt erg goed! De camera is trouwens draadloos

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100