Weet iemand een tv-antennekabel (coax: van 2 of 3 meter) die écht betere kwaliteit geeft dan een normale kabel?

Toegevoegd na 1 uur:
Ik had laatst een kabel van 1,5m van Vivanco (MediaMarkt, geen topmerk, i know) voor €18,-

Die vond ik net zo 'goed' als de kabel die ik al had (een 'normale kabel') en heb ik dus teruggebracht.

Weet jij het antwoord?

/2500

heb ook problemen daarmee gehad ben toen naar de mediamarkt gegaan en heb daar een coax kabel gekocht een wel wat duurdere maar heb nu geen enkel probleem meer met me t.v

Deltac (media markt) of Hirschmann (o.a. Handyman). Probeer met kant en klaar metalen pluggen te krijgen, bij Deltac ben je dan voor 15-20 euro klaar.

Wat heel belangrijk is, is dat de connectoren van metaal zijn. Ook de impedantie van de kabel moet 75ohm zijn. De praxis of de gamma hebben vaak wel een goede kabel. Anders de BCC, of Expert. De betere electronica winkel.

Ik heb hier nog wel 4x shielded op rol liggen, die is echt geweldig (gebruikt voor Satelliet). Bij media markt hoef je die kwaliteit ubehaupt niet te verwachten. Als je in mijn buurt woont mag je wel 3 meter hebben hoor. Wel zelf even connectoren erop zetten. Anders even bij een speciaal zaak gaan kijken.

Hama kabels zijn goed, o.a. te verkrijgen bij;

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/elektronica/hama-c...

Ik heb een Vivanco SICPCJ10 coax kabel, vergulde connectoren, en dat is duidelijk beter dan m'n oude coaxkabel. 10 meter in dit geval omdat m'n tv niet naast het aansluitpunt staat, maar er zijn ook kortere. Bedenk wel: een goede kabel kan een slecht signaal niet verbeteren.

Bij slecht signaal eventueel een versterker plaatsen.

Je geeft niet aan of het een analoog of digitaal signaal betreft. Bij analoog zou ik bij de binnenkomst van het signaal (meterkast) een klein versterkertje plaatsen en verder normale coaxkabel gebruiken (bij een goed doorversterkt signaal werkt dit prima) maar pas wel op voor oversturing van het signaal. Bij digitaal hangt het er van af wat voor storingen je hebt?? Bij blokvorming in het beeld kan het signaal kritiek zijn (maar hoeft niet), heel belangrijk is hier de afscherming van de gebruikte coaxkabel. Invloeden van buitenaf kunnen hier het digitale signaal behoorlijk beinvloeden. Let wel op het bekende spreekwoord "geen ketting is zo sterk als de zwakste schakel".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100