Save file weg als ik de MicroSD vervang in mijn DS Lite?

Als ik mijn spellen van de ene kaart naar de andere MicroSD kaart zet, maar wel dezelfde DSTT (soort R4) kaart gebruik, raak ik dan al mijn opgeslagen bestanden kwijt voor die spellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

neem de .sav bestandjes sla deze eerst op op uw computer dmv een cardreader. Dan zet je ze gewoon terug op je nieuwe micro SD? Als je toch dezelfde kaart blijft gebruiken maar gewoon een andere microSD kaart in het R4 kaartje steekt kun je ook gewoon de volledige microsd kopiëren naar de nieuwe microSD

Als je spelletjes van de ene TT-kaart naar de andere TT-kaart kopieert, kun je dat doen door eerst de hele spelletjes-map op de harddisk van je PC te zetten en hem daarna op het andere micro-sd kaartje te plaatsen. In die spelletjes-map zitten dan ook je .sav-bestandjes waarin precies is opgeslagen hoe ver je was. Rechtstreeks van het ene naar het andere kaartje kan ook, als je b.v. de ene micro-sd kaart in de adapter voor de sd-cardreader doet, en de andere in de usb-adapter. Dan kun je de twee kaartjes tegelijk aan je computer hangen en 'sleuren en pleuren' van het ene kaartje naar het andere. Voor de zekerheid doe ik het altijd via methode 1. Dan heb je ook nog een backup van je spelletjes en je .savjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100