Als ik apenstaartje type, krijg ik " en omgekeerd!

Wat is er aan de hand met mijn toetsenbord, alle andere toetsen werken normaal

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer je tegelijk de Rechter CTRL en Shift indrukt is dit probleem opgelost.

druk opnieuw crtl plus shift in

je moet ook gewoon de @ intypen en niet het woord voluit!! Plus, volgens mij is het apestaartje, dat je ook met ALT+064 kunt verkrijgen. En anders gewoon zorgen dat je bij toetsenbord-instellingen de juiste instelling hebt gekozen.

Probeer het eens met alt64, misschien dat het daarmee wel lukt. Nooit eerder problemen gehad en op welke taal is ie ingesteld?

Je toetsenbordindeling staat waarschijnlijk ingesteld op Verenigd Koninkrijk. Je wilt waarschijnlijk echter de Verenigde Staten indeling. Voor een Windows PC los je dit op door in de configuratie te gaan naar: Landinstellingen > Talen > Details > Toevoegen... En dan kiezen voor: ---- Invoertaal: - Nederlands (Nederland) Toetsenbordindeling/IME: - Verenigde Staten [ OK ] ---- De andere toetsenbordindeling zou ik dan verwijderen als ik jou was.

Inderdaad. Ctrl+Shift indrukken en je probleem is verholpen. Je kan het ook zo instellen dat het niet meer gebeurt dat die terug gaat naar " als je @ wilt doen. In XP: Start > Configuratiescherm > Landinstellingen > (tabblad) Talen > Details... Zorg dat bij invoertaal Nederlands staat en toetsenbord op Verenigde staten (internationaal). Verwijderen dus alle andere landen. Klik vervolgens op toepassen en ok. Bij Windows 7 zit het iets anders. Als je bij Start > "Taal" intypt, zie je waarschijnlijk iets van Taal en landinstellingen. Dit openen en dan een beetje rondklikken. Als je datgene van de talen hebt gevonden hetzelfde doen als hierboven.

Rechtsonderaan in de taakbalk staat een afkorting ENG, klik erop en verander dit naar NLD Als je dit voor altijd weg wil hebben (Windows 10) Klik op Starten. Klik op Instellingen > Tijd en taal. Klik in het overzicht aan de linkerkant op Regio en taal. Onder 'Talen' staat als het goed is 'Nederlands'. Als je een andere taal ziet Klik hierop en vervolgens op Verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100