kan ik whisky gebruiken om oude koelpasta te verwijderen van cpu?

Ik ben van plan om morgen mijn playstation 4 een schoonmaakbeurt te geven. En daarbij wil ik ook de oude koelpasta vervangen met nieuwe(arctic silver 5). Ik heb begrepen dat je het beste sterke alcohol +/-96% moet gebruiken om de oude koelpasta te verwijderen zodat je geen residu achterlaat. Ik heb dat niet in huis, maar ik ben benieuwd of ik hiervoor whisky kan gebruiken. Ik heb namelijk gelezen dat sommige mensen ook wodka gebruiken en dat net zo goed werkt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, whisky is niet geschikt om mee schoon te maken. In whisky zitten kleur- en smaakmiddelen die achterblijven na verdamping. Hierdoor zal je CPU nóg sneller vervuilen. De hechting en warmtegeleiding zal niet optimaal zijn. Je kunt beter even kijken welke apotheek dienst heeft, en hoe laat deze open is, en daar een flesje ontsmettingsalcohol kopen. Is ook nog veel goedkoper dan whisky.....

Toegevoegd op 02 juni 2018 16:23: tekst

Alles waarmee je die kleeftroep van je processor kunt halen is goed. Dat kan in principe ook whiskey zijn. Als je daarmee je processor of GPU weer blinkend schoon kunt krijgen: prima. Voor het eventuele residu dat er achter blijft hoef je niet bang te zijn, die is minimaal. Eventueel nog even met een licht vochtig doekje napoetsen en laten drogen voor je de nieuwe pasta erop smeert. Ik wil je erop wijzen dat het zonde is van de whiskey en dat je extra lang aan poetsen is. Eigenlijk heb je 70% isopropyl alcohol nodig voor deze klus en whiskey gaat maar tot 40%. Maar, nogmaals, het zal best lukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100