Kan de straal van een cd speler ergens door branden ?

Ik wil de Gps van mijn auto wat lager zetten , nu heb ik een pvc plaatje gemaakt dat perfect in de cd speler past en dat er 5 cm uitsteekt zodat ik mijn gps daar kan op bevestigen , nu is mijn vraag " als ik het pvc plaatje in de cd speler schuif activeer ik dan de laserstraal en begint die te branden ? " En zo ja kan die brand veroorzaken in de cd speler ? Er zijn van die dingen te koop geweest maar ik vind ze nergens meer zie link . https://www.youtube.com/watch?v=uF_uBe6AqIk

Weet jij het antwoord?

/2500

De laser in een cd speler is niet permanent aan en heeft daarnaast veel te weinig vermogen om iets te laten ontbranden. Toegevoegd na 7 uur: Een laser in een CD speler heeft een vermogen < 1mW. Deze lasers hebben een golflengte van 780 tot 808nm en dat licht is bijna niet zichtbaar omdat het tegen infrarood aan ligt en daarnaast nauwelijks vermogen heeft. Bij deze golflengte is een vermogen van 200mW nodig om iets te laten ontbranden. Een DVD speler gebruikt een rode laser van 650nm met een vermogen van < 1mW. Het vermogen is zo laag dat je het licht bijna niet ziet. Bij deze golflengte is een vermogen van minstens 50mW nodig om iets te laten ontbranden. Maar nogmaals, de laser is alleen actief bij het afspelen van een CD of DVD.

In jou geval is het geen enkel probleem. De speler zal proberen je 'CD' te lezen, dat gaat natuurlijk jammerlijk mislukken. Dan schakelt de speler gewoon alle motoren weer uit en de laser ook. Risico dat er dan iets doorbrandt is dus nihil. Overigens heb ik m'n twijfels of iets anders in zo'n drive doen het mechaniek of de kop niet beschadigt en daardoor het ding om CD's af te spelen onbruikbaar wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100