Ik krijg steeds de melding "HDMI Power Saving Mode", waar komt dit vandaan?

Mijn PC start iedere keer op met de melding "Power Saving Mode", waarna je kunt horen dat de pc normaal opstart en om de ca. 5 seconden, zie je een hele snelle flits en kun je heel even het bureaublad op de achtergrond zien. Als ik ca. een half uur lang iedere keer de pc opnieuw opstart, heb ik met een beetje geluk een normaal scherm en kan ik weer werken.
Online van alles gevonden en uitgeprobeerd, maar nergens iets kunnen vinden over "Power Saving Mode" (niet iets wat mij kan helpen). Met pc naar de computerzaak geweest en die constateerde dat het moederbord kapot was. Dus een nieuw moederbord er in en eenmaal thuis zet ik de pc aan en is alles bij het oude gebleven. Ik krijg nog steeds die melding en kan niks met deze pc doen.
Iemand enig idee wat het echte probleem zou kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die melding is afkomstig van je scherm als deze geen signaal kan ontvangen, dus de kabel hangt er half uit dan ziet het scherm geen signaal meer en gaat dan in "HDMI Power Saving Mode" Moederbord wissel is flauwekul als het videosignaal afkomstig is van een grafische kaart. Probeer een andere uitgang van de kaart(moderne kaarten hebben vaak meerdere HDMI uitgangen) Probeer een andere kabel, of probeer een ander scherm.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100