ik heb mijn laptop naar fabriekinstellingen gezet, kan ik nog bestanden terug vinden ????

ik had belangrijke videos die stonden in een map op mijn bureelblad, kan ik deze nog terug vinden, is al zo een 3 weken geleden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het hangt er van af hoe de schijf geformateerd is. Als het een quick format is geweest, dan staan in principe alle bestanden er nog op (ga ik zo op verder). Met een full format is alles daadwerkelijk gedelete (kan je nog terug halen, maar dat is echt veel moeilijker). Het verschil merk je gemakkelijk. Een quick format is in een minuut gebeurd, een full format (afhankelijk van de schijfgrootte en schrijfsnelheid) kan uren duren. Om te kijken wat er nog op staat, moet je een disaster recovery programma gebruiken. Deze gaat over de harde schijf heen om te kijken wat het tegenkomt. Is een langdurig proces vertel ik je alvast. Echter, je geeft aan dat het al 3 weken geleden is. De kans dat de computer dan de bestanden toch overschreven heeft met andere items is heel goed aanwezig. Proberen en kijken wat je terug kan vinden. Hier staan een aantal programma's die goed werken. Ikzelf gebruik Stellar Data Recovery (wat heel goed werkt, maar is wel betaald). De programma's in de links zijn gratis versies (als het goed is). Ik heb goede dingen gehoord over Recuva https://www.lifewire.com/free-data-recovery-software-tools-2622893 Succes!

De kans op succesvol terugvinden kun je gelijk stellen aan 0. Er is niet alleen geformatteerd, maar de nieuwe installatie bestanden zijn weer over de "vrije" ruimte geschreven. Bestandsystemen zijn inode gebasseerd dus aan het eind van elk blok is een verwijzing naar het volgend blok, voor grote bestanden is de kans op verlies dus substantieel groter want mis je een blok ergens in het midden dan is het vervolg niet te vinden. En aangezien de indeling voor videobestanden in de header wordt geschreven (ISOM/MP4 Atoms in M4V/M4A/MP4 video's bijvoorbeeld) heb je niks aan flarden video ergens tussen-in als je de juiste indeling niet kent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100