Hoe los ik het lawaai op dat mijn processor fan maakt als hij op de processor bevestigd is?

Ik heb de hele binnenkant van de pc schoongemaakt. Inclusief de fan op de processor. Ik heb deze losgemaakt en helemaal schoongemaakt en ook het stof van het metalen frame van de processor verwijderd.

Nog steeds maakt het fannetje herrie! Als ik het fannetje losmaak van de processor is hij stil. Maar zodra ik hem weer op het metalen frame schroef (met 4 schroefjes) begint de herrie weer. Het is mega irritant en krijg er zelfs hoofdpijn van.

Het is een klein fannetje op een kleine processor (paar cm maar)

Iemand een goeie tip hoe ik het geluid kan reduceren? Ik kan het fannetje niet langzamer laten draaien. (heb de bios al helemaal bekeken)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo te horen aan je verhaal is de CPU fan zelf de hoofdschuldige. Zijn lagertje is uitgelubberd na zoveel jaren van trouwe dienst. Als je hem op de processor zet dan wordt het geluid versterkt door de kast. Dus moet ie vervangen worden als je gesteld bent op je rust.

je kunt proberen heel licht het draaiende deel ietsje naar de zijkant te bewegen zodat deze niet meer aanloopt. goed luisteren waar hij aanloopt en dan ietsje de tegenovergestelde kant opdrukken. dit kun je het beste doen wanneer de PC aanstaat. Ik vermoed dat je per ongeluk de fan iets aangedrukt hebt bij het verwijderen of plaatsen, het luistert erg nauw.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100