Opstart problemen in WIndows 7

Ik heb een USB HD van 1,5 TB. Als ik de computer aanzet en de HD is aan (dmv een draaiknopje wat meteen een LED harder of zachter laat branden)bijvoorbeeld bij opnieuw opstarten, dan blijf hij "hangen" wat kan dit veroorzaken, kan ik het oplossen en zo ja hoe?

Toegevoegd na 1 dag:
Ik kan in de BIOS niet instellen dat ik van UsB kan booten.
Anders kon ol hem wel met usb to flash bootable maken.
Het is puur dat als hij aan staat tijdens het booten dat de compter tijdens het opstarten gewoon stopt en niet meer verder gaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk zit het aftasten van de aanwezigheid van een USB-disk ingesteld in de BIOS. Dat kun je uitzetten door in de BIOS te kiezen voor een andere boot-volgorde, bv. HD éérst (en only). Je kunt in de BIOS komen door tijdens het opbooten van je PC een bepaalde toets in te drukken, dat verschilt per PC, soms is dat F1, soms F12, soms ESC; daarna kom je in het BIOS-menu (tenminste als geen wachtwoord is ingesteld) en kun je zoeken naar de boot-volgorder om dat aan te passen.

Je computer wil opstarten vanaf je usb-disk. Die is echter niet opstartbaar, omdat er geen besturingssysteem op staat. In je bios kun je de interne harddisk voorrang geven boven je usb-disk. Dan moet het probleem opgelost zijn. Je kunt ook je usb-disk later aanzetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100