Heeft het kopen en plaatsen van een wifi versterker zin als het wifisignaal in mijn huis heel erg zwak is?

De wifi valt op mijn pc een paar keer per dag uit. Aan het icoontje op de balk onderaan mijn pc scherm zie ik dat het signaal heel erg zwak is. Ik heb KPN en die hebben nu een actie van een wifi-versterker. Heeft het dan zin zo'n ding te kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een wifi-versterker kán zin hebben, maar het kan ook zijn dat je beter af bent met een extra wifi-punt. Een extra wifi-punt kan bekabeld (internetkabel) of via het lichtnet (is wel iets langzamer). Het signaal zou ook nog sterker kunnen worden door de router te verplaatsen. Wat uiteindelijk voor jouw situatie het beste is, kan je alleen uitvinden door e.e.a. uit te proberen.

De KPN WiFi versterker kan op twee manieren gebruikt worden: als repeater en als access point. Als repeater pikt hij het WiFi signaal op en stuurt dat opnieuw (versterkt) de ether in. Als access point wordt het internet signaal middels een netwerkkabel naar de versterker geleid, waarna het de ether in wordt gestuurd. Het voordeel van een repeater is dat je hem niet bekabeld aan hoeft te sluiten, maar daar staat als nadeel tegenover dat het een stuk trager kan werken omdat hij afhankelijk is van hoeveel signaal er nog over is uit de oorspronkelijke bron. Het voordeel van een access point is dat het direct toegang heeft tot de bron (meestal je modem) en dus geen vertraging heeft. Je laptop (of telefoon of wat dan ook) pikt het signaal op als stond je vlak bij het modem. Het nadeel van een access point is dat je een netwerkkabel zult moeten aanleggen van de bron (modem) naar het access point. Een access point is doorgaans nuttiger omdat het veel sneller werkt dan een repeater. Als je hem dan ook nog eens de zelfde netwerknaam (ssid) geeft als je modem hoef je ook niet steeds van netwerk te wisselen als je een andere ruimte in loopt. Dit laatste geldt overigens ook voor een repeater. Je kunt zelfs een access point combineren met een power line adapter. Dat is zo'n stekkerblok-met-netwerkaansluiting. Eén blok bij het modem, en het corresponderende blok bij het access point. Zo hoef je geen kabels te trekken en heb je toch het voordeel van een access point.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100