Wat doe ik met mijn externe harde schijf, vol fotografie, die geen stroom meer heeft?

en dus door een specialist gerepareerd moet worden om zo mijn foto's terug te krijgen?
Peter van Beek
www.petervanbeek.com

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk is de harddisk zelf niet kapot. Een externe schijf is niets behalve een behuizing, een hardeschijf en een chip die de computer verteld wat er in zit: Je kan kijken of er achter de beschermlijst voorop een schroefgat te vinden is. Schroef hem open en kijk of alle stekkertjes er goed in zitten. Als dit zo is: Haal de schijf eruit, ga naar een computer zaak (e.g. Mediamarkt) en haal een nieuwe case voor de hardeschijf.

Het hangt er van af van het model van LACIE. Bij sommige modellen is het mogelijk om de hardeschijf te verwijderen en deze in de computer te plaatsen. Ook is onduidelijk of dit model via USB of via een externe voeding wordt voorzien van stroom. Als je dit specificeerd kan ik je misschien verder helpen.

sommige hardeschijven van lacie zijn niet open te schroeven de meeste oudere wel. Als dit mogelijk is de harddisk loskoppelen en het volgende setje kopen van sitecom. Heb ik zelf ook kun je elk type van zowel 2,5 en 3,5 inch als ata als sata via usb aansluiten en daarna gewoon je bestanden kopieren naar je hdd

Als je er zelf niet heel veel verstand van hebt, zou ik je aanraden naar iemand te gaan die dat wel heeft! Wat ik uit je verhaal begrijp is dat het hier gaat om de enige plak waar je foto's zijn opgeslagen, dus daar moet je voorzichtig mee zijn! Wat ik je wel als tip wil meegeven, maak een back-up! Met andere woorden, zorg ervoor dat al je foto's (of andere bestanden die belangrijk zijn) op TWEE plaatsen hebt staan! Ikzelf heb ook een externe harde schijf vol foto's, maar heb ze voor de zekerheid ook allemaal op dvd gebrand. Als nu iets zou gebeuren met mijn harde schijf, heb ik in ieder geval mijn foto's nog!

stekker erin doen?

Gebruik onze data recovery service. Sleutel niet zelf als de foto's onvervangbaar zijn.

Bronnen:
http://www.aenaservice.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100