Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is dit voor onderdeel?

Het werd geleverd bij mijn moederbord. Wat is het en waar plaats ik het?

Toegevoegd na 2 minuten:
http://postimg.org/image/o5unynm6j/b515da21/

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
in: Hardware
604

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

dit kun je plaatsen in het slot van een uitbreidingskaart in je kast om zo aan de achterkant een ventilatie opening te creeeren, als je deze zo hoog mogelijk plaatst kan aan de achterkant de warme lucht uit je kast.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Cryofiel
7 jaar geleden
Goed antwoord. Wel oppassen met wat je doet. Zomaar een extra ventilatie-opening maken lijkt een goed idee (meer openingen betekent meer ventilatie, en dat betekent een betere koeling - althans, zo lijkt het). Maar dat is het niet altijd. In veel computerbehuizingen is de luchtstroom belangrijk. De ventilatoren en de openingen zijn dan zo geplaatst dat de lucht langs alle onderdelen stroomt, zodat alles wordt gekoeld. Als je dan zomaar ergens een extra opening maakt, kan het gebeuren dat er ergens stilstaande lucht komt te staan. Dat hoekje van de behuizing wordt dan nauwelijks gekoeld.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding