Bestaat er een compleet stille, echt geluidloze, laptop?

Een Ipad is geluidloos, een mobiel is geluidloos maar de meeste laptoppen staan klaar om op te stijgen door al die ventilatoren. Is er een compleet geluidloze laptop? Mag best zwaar zijn (geen probleem) maar ik wil dat kabaal niet meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan moet je naar de kwaliteit en het merk van de koeler gaan kijken die in de laptop zit, bij een vaste computer is dit allemaal veel makkelijker, maar bij een laptop kan het al wat tegenvallen. Zelf weet ik er niet veel van hoe het bij een laptop is (al heb ik er zelf een), bij een vaste computer is het allemaal veel makkelijker, veel keuze en belang wordt er helaas niet gegeven bij laptops. Uit ervaring raad ik toch een ASUS laptop aan.

Het ligt eraan wat voor prestaties je zoekt. Een harde schijf en koelventilators zullen altijd geluid produceren. Er zijn minilaptops te koop zonder ventilator. Als je dan alleen ssd geheugen hebt is de laptop volledig stil, maar verwacht dan geen gaming of multimedia systeem.

De nieuwe MacBook 12" van Apple is geluidloos. Dit komt doordat de laptop gebruik maakt van de nieuwe zelfkoelende Core-M processor van Intel. Het voordeel is dat hij minder energie verbruikt en bovenal niet gekoeld hoeft te worden. Daarnaast bevat de MacBook geen HDD maar een SSD die tevens geluidloos is. Een complete computer zonder geluid te produceren, hoe prachtig is dat? http://www.apple.com/nl/macbook/

Mijn MacBook Air is geruisloos.

Je zoekt een laptop zonder harde schijf en met een SSD en met een CPU die niet al te hoge prestaties levert, zodat deze zonder ventilator, dus passief gekoeld kan worden. Dat kan van heel duur, zoals een Macbook (€ 1.400,-) tot heel goedkoop, zoals een Chromebook (€ 300,-) of een netbook (€ 200,-). Toegevoegd na 8 uur: Het spreekt vanzelf dat de MacBook een iets betere processor en betere componenten bevat.

Bronnen:
http://tweakers.net/pricewatch/410398/asus...
http://tweakers.net/pricewatch/437984/appl...
http://tweakers.net/pricewatch/442500/asus...

Ik voel met je mee, na jaren met zeer lawaaierige desktops en laptops te hebben gewerkt (en gespeeld). Ik heb een fluisterstille notebook en een fluisterstille netbook. Als je zulke lawaaierige notebooks hebt gehad, heb je waarschijnlijk gewoon pech gehad. Of je hebt je laten verleiden door geweldige performance specs van tweederangsmerken. Mijn ervaring is dat gerenommeerde laptopfabrikanten er heel veel aandoen om laptops stil te krijgen. Wel worden ze vaak warm, te warm voor de schoot. Reden temeer waarom fabrikanten liever over notebooks spreken dan over laptops. Het advies luidt dan ook om ze niet op de schoot te houden. Uit brede ervaring kan ik je vertellen dat heel veel notebooks erg stil zijn. Ik heb zelf een keer een notebook gekocht bij een grote supermarktketen en die maakte het geluid van een Boeing 747. Kijk eens naar Acer, HP, Lenovo, bijvoorbeeld. En ga vooral naar een fysieke winkel waar je het product kan testen en beluisteren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100